Dødsfald

Er der sket et dødsfald?

Hos Bedemanden Børkop kan vi hjælpe dig med at skabe overblik midt i sorgen og hjælpe dig med alt det praktiske arbejde, der følger i kølvandet på et dødsfald. Ud over at skulle planlægge en begravelse eller bisættelse, er der også forskellige dokumenter, der skal udfyldes, indsendes og godkendes, og det kan være svært at mønstre kræfterne og energien til det midt i en turbulent tid.

Vi kan hjælpe dig med dele af eller hele processen, og vi har lang erfaring i alle aspekter af den. Lad f.eks. os om at anmelde dødsfaldet til sognepræsten i afdødes bopælssogn, og lad os give skifteretten besked om, hvor den kan henvende sig i forhold til behandling af boet, anmode om kremering eller begravelse, melde hvor og hvornår højtideligheden finder sted, om der vil være en præst til stede mv. Vi kan også stå for at bestille og koordinere alle detaljer omkring begravelsen eller bisættelsen sammen med dig på et møde – enten hos dig eller i vores begravelsesforretning.

Dødsfald i udlandet

Ved dødsfald i udlandet er det de lokale myndigheder i det pågældende land, der står for at udfylde dødsattesten. Vi kan hjælpe dig med at kontakte myndighederne med henblik på at få transporteret kisten eller urnen hjem og skaffe et eventuelt ligpas om nødvendigt. Vi kan også indhente de relevante tilladelser og papirer, så du ikke også behøver spekulere på det.

Vigtig information: Fra og med august 2014 er det ikke længere muligt at få offentlig dækning for udgifter vedr. hjemtransport af en dansk sikret, der er gået bort i løbet af den første måned på en ferierejse eller studierejse til et EU-land, et EØS-land, Schweiz og/eller enkelte småstater. Hvis afdøde ikke havde en rejseforsikring, er det derfor familien/de pårørende, der skal afholde udgifterne til hjemtransporten. Der vil dog fortsat være offentlig dækning af udgifter til hjemtransport fra Grønland og Færøerne.

Kontakt os og hør mere

Vi er de rette at kontakte, hvis du ønsker en stærk og seriøs støtte igennem den svære tid. Du kan kontakte os på telefon eller mail, eller ved at besøge os personligt for en snak om dine muligheder hos os.

Med stort lokalkendskab i Vejle, Børkop, Kolding, Give, Fredericia, Horsens, Hedensted, Tørring, Egtved og Bredsten varetager vi dødsfald i et stort geografisk område.

Du kan kontakte os på telefonnr. 75 86 88 66 eller gå til vores kontaktside. Husk at du kan læse mere om dødsbo m.v. ved dødsfald hos Danmarks Domstol