Tradition og etikette ved begravelse og bisættelse

Hos Bedemanden Børkop og omegn kan vi hjælpe med at arrangere alle dele af en begravelse eller bisættelse, så den bliver præcis, som du ønsker det. Vi står for at koordinere med både præst, personalet på det sted, hvor dødsfaldet skete, blomsterhandler m.fl., hvis du ønsker det. Det giver dig ro til at forberede dig på den sidste afsked og tage stilling til de mere personlige dele af højtideligheden, som hvilke blomster der skal pyntes op med, hvilke salmer, der skal synges, hvilket tøj afdøde skal have på i kisten, og om der skal nogle personlige effekter med i kisten osv.

Efter højtideligheden i kirken eller kapellet bliver der ofte holdt en mindesammenkomst. Det kan være for alle fremmødte eller blot de nærmeste – det er helt op til dig. Hvis mindesammenkomsten er for alle, er det en god idé enten selv at annoncere det på mindesiden, i kirken eller få præsten til det. Evt. suppleret med en annoncering på salmebladet, hvis du får et trykt til højtideligheden.

Relativt kort tid efter højtideligheden er der mange, der vælger at indrykke en takkeannonce, hvor man takker for deltagelsen og opmærksomheden ved begravelsen eller bisættelsen. Du kan også sende et takkekort til hver enkelt, der har lagt blomster med et kort ved.

I Danmark er der efterhånden tradition for at blive bisat – det er der i hvert fald flest, der bliver. Og selv om de fleste højtideligheder stadig er kristne, bliver der flere og flere borgerlige begravelser og bisættelser. Der er naturligvis også mange, der bliver begravet eller bisat, som tilhører en anden trosretning end den kristne. Her kan vi selvfølgelig også være behjælpelige med at arrangere en smuk og mindeværdig højtidelighed.